De stem van jongeren laten horen, en dat op een Bijbelse en constructieve manier. De nieuwe voorzitter van SGP Jongeren Ede heeft er zin in. Na een aantal bestuurswisselingen gaat SGP Jongeren Ede enthousiast verder. In dit interview stelt de kersverse voorzitter zich graag voor.

Kun je iets over jezelf vertellen?
Ik ben Gerbrand van Hoef, 19 jaar oud en studeer in het dagelijks leven bouwkunde aan de Windesheim in Zwolle. Ik kom uit een gezin van vijf kinderen en woon in Harskamp. Daarnaast werk ik bij de plaatselijke slager/cateraar.

Wat drijft je, of waar krijg je energie van?
Ik haal een hoop energie uit mijn studie en werk. De balans tussen werken en ontspanning geeft me ook energie. En, natuurlijk alles wat ik voor de SGP Jongeren kan doen!

Waarom SGP?
De SGP staat voor christelijke politiek, bedreven vanuit de Bijbel. Daarnaast spreekt de genuanceerde blik op grote thema’s me aan, zoals bijvoorbeeld klimaat. Verder heb ik ook waardering voor de constructieve opstelling van de SGP.

Je bent inmiddels twee maanden voorzitter. Hoe je heb je je eerste maanden als voorzitter ervaren?
De eerste maanden zijn vooral aftasten en kennismaken, vooral binnen SGP-jongeren. Verder zijn we bezig geweest met het opzetten van nieuwe activiteiten. De afgelopen tijd heb ik veel actieve jongeren ontmoet en na de vakantie hoop ik ook kennis te maken met de SGP-fractie en andere binnen de politiek in Ede.

Wat gaan mensen van je voorzitterschap merken?
Allereerst hoop ik een aanspreekpunt voor SGP Jongeren Ede te zijn. Ik wil me inzetten in de (Edese) politiek, om zo ook de stem van jongeren te laten horen. Daarnaast hoop ik een veel mensen tegen te komen om met hen in gesprek te gaan.

Welke SGP-waarde spreekt jou het meest aan?
Betrouwbaarheid. Mensen weten wat ze aan je hebben, door wat je zegt ook te doen.

Wat hoop je te kunnen bereiken binnen de SGP Jongeren?
Jongeren nog meer betrekken bij de (Christelijke) politiek. Verder wil ik ook de stem van jongeren laten horen. Op dit moment zit ik in de campagnecommissie, waar we ook als jongeren door middel van allerlei ideeën ook een bijdrage kunnen leveren. Daarnaast ook de organisatie van het terugkerende Edese lijsttrekkersdebat wat georganiseerd wordt door SGP Jongeren.

Wat wil je aan de lezers meegeven?
Blijf de christelijke waarden uitdragen en christelijke politiek steunen. Dit kun je doen door je actief in te zetten en mee te doen met activiteiten. Voor jongeren organiseren we op 7 oktober een mooie avond met o.a. Derk Boswijk. Iedereen is daarbij van harte welkom!

Geschreven door SGP-jongeren Ede