De voorzittershamer van SGP-jongeren Ede is overgedragen. De afgelopen 2 jaar trok Gerbrand van Hoef de kar, maar vanwege zijn landelijke bestuurslidmaatschap vertrekt hij uit de lokale commissie. Per 8 mei is Wouter Dekker de nieuwe voorzitter van SGP-jongeren Ede.

Congres
Afgelopen zaterdag 15 april vond het jaarlijkse voorjaarscongres van SGP-jongeren plaats. In die vergadering werd Gerbrand van Hoef voorgedragen als politiek bestuurslid van het landelijk bestuur. Met een overgrote meerderheid van stemmen werd hij ook gekozen. SGP-jongeren Ede wenst hem veel succes met deze taak die voor hem klaarligt.

Scheidend voorzitter Gerbrand: ‘Ik kijk terug op een hele mooie tijd waarin wij als SGPJ Ede hele mooie dingen hebben mogen organiseren. Ik denk dat we na corona samen SGPJ Ede weer op de kaart hebben gezet met verschillende activiteiten. Het voelt heel goed om met een gerust hart deze enthousiaste commissie los te laten. Al ga ik de gezelligheid wel missen.’

Nieuwe voorzitter
In een vergadering op 8 mei heeft Gerbrand afscheid genomen van de commissie. In diezelfde vergadering werd Wouter Dekker door het bestuur met algemene stemmen gekozen als nieuwe voorzitter. Hij is sinds het voorjaar van 2021 betrokken bij de commissie, en sinds december van dat jaar is hij verantwoordelijk voor het secretariaat. Daarmee heeft Wouter al ruime ervaring binnen de organisatie, zowel plaatselijk als landelijk.

Voorzitter Wouter: ‘Ik heb er erg veel zin in om in de komende jaren het werk dat we in de afgelopen jaren hebben neergezet uit te bouwen. Daarbij is ons doel om jongeren te betrekken bij de politiek in Ede. Daarbij staan wij voor Bijbels gefundeerde politiek. Door de gemeenteraad worden veel beslissingen genomen die betrekking hebben op de directe leefomgeving van jongeren, het is belangrijk dat daarom hun stem ook gehoord wordt!’

SGP-jongeren Ede
SGP-jongeren Ede is de jongerenorganisatie van de SGP in Ede en organiseert met enige regelmaat activiteiten in de gemeente. Daarbij valt te denken aan bezinningsavonden, maar ook aan laagdrempelige bijeenkomsten om jongeren te betrekken bij de (christelijke) politiek.